fbpx

Je eigenwaarde terugvinden na een relatiebreuk

Je eigenwaarde terugvinden na een relatiebreuk

BLOG | 21 mei 2022

Een gebroken hart… vroeg of laat krijgen we er allemaal weleens mee te maken. Als het vroeg is dan leer je er vaak van en ligt de toekomst nog voor je open. Als het wat later is dan voelt dat toch wat anders aan. Want het klinkt gek, maar hoe ouder je wordt hoe onzekerder je soms ook wordt. Je leeftijd kan bovendien een tikkende tijdbom zijn als je nog kinderen wilt. Daarnaast doet een relatiebreuk vaak wat met je eigenwaarde. Coaching helpt je om weer in je kracht te komen staan en je eigenwaarde en zelfvertrouwen terug te vinden.

Het moment van de waarheid

Een relatiebreuk verloopt eigenlijk voor iedereen anders. Bij de een komt een scheiding uit de lucht vallen. Bij een ander is een breuk onvermijdelijk na jaren van ruzies en bij weer een ander was het wellicht een samenloop van omstandigheden. Toch is er in alle gevallen rouw en verdriet. Hoe lang deze gevoelens duren, hangt af van de intensiteit en de beleving van de relatie. Hoe heb je het samenzijn ervaren, was het je eerste grote liefde? Soms zijn de negatieve gevoelens snel voorbij. Maar soms val je juist in een diep zwart gat, waaruit het moeilijk is weer op te klimmen.

Hoe verwerk je een relatie?

Als een film die je keer op keer afspeelt, komen de herinneringen aan je voorbij.

Je zoekt naar antwoorden, naar iets wat je anders had kunnen doen. Naar woorden die je beter anders had kunnen uitspreken. Of de moed die je eigenlijk nodig had om je gevoel nog beter onder woorden te brengen. En misschien zoek je naar iets dat je de schuld kunt geven. Maar liefde gaat niet over schuld.

Herstellen van een verbroken relatie heeft tijd nodig

Na het einde van een relatie kan het zijn dat je met veel vragen blijft zitten. Zelfs al heb je goed met elkaar besproken waarom de relatie niet langer kon standhouden, kun je alsnog jezelf afvragen: ‘ben ik dan niet goed of leuk genoeg?’ Het einde van een relatie kan voor een flinke deuk in je zelfvertrouwen zorgen. En het verwerken van een relatiebreuk heeft tijd nodig.

Eigenwaarde na een relatiebreuk

Soms kan een relatie zoveel impact hebben gehad op wie je bent of wat je doet, dat je niet meer helder hebt wie je zelf nog bent. Of wat je nu zoekt in een relatie. Vaak werden er eisen aan je gesteld waar je niet aan kon voldoen. Of je deed dingen wel of niet, waar je je helemaal niet fijn bij voelde. En soms zijn er anderen die een belangrijke rol speelden in jouw relatie. Het hervinden van je eigenwaarde is een ontdekkingstocht. Waar sta jij voor? Wat is voor jou belangrijk? En dat kan heel anders zijn dan het beeld dat anderen van je hebben.

Coaching bij een relatiebreuk

Omgaan met alle gevoelens als boosheid, verdriet en waardeloosheid, kan lastig zijn. Het helpt dan om een coachingstraject in te gaan. Bij Coachingspraktijk Petra Verweij help ik mensen hun eigenwaarde en zelfvertrouwen (terug) te vinden. Hierbij kan hypnotherapie een rol spelen. Je leert om negatieve gedachtes los te laten en om met een andere blik naar jezelf en je verbroken relatie te kijken. Je krijgt dan een positiever beeld over jezelf en over de relatie. En dat maakt dat het ook makkelijker wordt om met de breuk om te gaan. Ik help je graag, neem contact op voor een eerste kennismaking!


Ervaringen

“Het coachingsproces verliep vloeiend en organisch. De aanpak en technieken van Petra zorgden bij mij dat de juiste zaken in beweging zijn gezet, waarna ik zelf verder kom in het proces. Als persoon is Petra warm en meevoelend, zonder haar professionele instelling uit het oog te verliezen.”

- Daniëlle

“Ik wil Petra graag bedanken voor de hulp aan onze zoon, die zat al een hele tijd niet lekker in zijn vel, en ging gepaard met veel buikpijn, Petra heeft naar hem geluisterd en geleerd de spanning die hij had, uit zijn lijf te halen door middel van hypnotherapie.. Als onze zoon merkt dat hij weer spanningen heeft, doet hij weer trouw z’n oefeningen. Ik zou Petra zeker aanraden…”

- Wendy

“Life’s a struggle!

Dat is het zeker, Petra heeft mij op een bevlogen wijze geholpen om op zoek te gaan naar de oorsprong van het “litteken” en hedendaagse gebeurtenissen ook eens van een andere kant te bekijken. Dit omdenken heeft mij heel veel inzichten en rust gegeven, waardoor ik weer lekker in mijn vel zit en bloei van energie!

Dankjewel, Petra 🙏”

- S.W.

Wil je graag wat meer informatie?

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jou? Neem dan vrijblijvend contact met mij op.