fbpx

Hypnotherapie en coaching

Hypnotherapie en coaching

Zaken uit het verleden kunnen een lange nasleep houden. Ook kun je in je huidige dagelijks leven regelmatig tegen moeilijke situaties aanlopen, of (onbewust) handelen naar vaste patronen die meer kwaad dan goed doen. In deze situaties kan hypnotherapie en/of een coachingstraject helpen.

Wat houdt hypnotherapie in?

Hypnotherapie is een vorm van psychotherapie waarbij hypnose (oftewel trance) wordt ingezet als hulpmiddel. Dit is een staat van zijn waarbij je de volledige controle behoudt, maar wel meer inzicht kunt krijgen in je gevoelens en gedachtes. Hypnotherapie biedt op deze manier een uitkomst bij lichamelijke, psychische of emotionele klachten. Naast hypnotherapie werkt Petra ook met familieopstellingen, regressietherapie en deelpersoonlijkheden.

Voor welke klachten?

Hypnotherapie en coaching zijn in te zetten bij een groot aantal klachten. Zo zijn deze technieken in te zetten bij onder andere:

  • angst- en paniekaanvallen
  • slapeloosheid
  • burn-outklachten
  • stress en spanning
  • relatieproblemen (privé en zakelijk)
  • verslaving
  • depressiviteit
  • grenzeloosheid
  • zwangerschapsproblemen

Inzicht in je leven

Dagelijks maak je talloze keuzes, waarvan een groot deel onbewust gaat. Je kunt op deze manier leven naar bepaalde patronen en bepaalde overtuigingen hebben, die je dagelijks beïnvloeden, zonder dat je dit actief merkt. Tijdens de coaching ontdek jij wat je onbewuste zelf voor je verborgen houdt. Aan de hand van je eigen verhaal en je eigen kijk op het leven ontdek je knelpunten of waar je mogelijk in een te strak keurslijf zit. Waar je veel te veel van jezelf geeft en geen ‘nee’ kunt zeggen. Deze en andere onbewuste patronen en gewoontes maakt Petra inzichtelijk. Want zodra je weet dat deze spelen, kun je ze ook veranderen.

Coaching op maat

Ieder coachingstraject verloopt volledig op maat. Dit betekent dat Petra per persoon kijkt welke technieken het meest geschikt zouden zijn. De coaching kan hierdoor bestaan uit (een combinatie van) verschillende onderdelen. Met indirecte technieken gaat Petra op zoek naar de oorzaken achter de klacht. Zij past verbeelding en suggestie toe en legt het accent op reflectie en communicatie.

Hypnose werkt

Petra is een erkend hypnotherapeut en aangesloten bij de Nederlandse Beroepsvereniging van Hypnotherapeuten (NBVH). Meerdere mensen in de omgeving Haarlem, Hoofddorp, Nieuw-Vennep en Uitgeest zijn door haar al geholpen.

Wil jij ervaren wat coaching en hypnotherapie voor jou kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op!

Petra is aangesloten bij de Nederlandse Beroepsvereniging voor Hypnotherapeuten (NBVH). Het tarief voor een consult hypnotherapie wordt door vele zorgverzekeraars gedeeltelijk vergoed.


Ook interessant voor jou

Zo ga je om met de eigenwaarde van je ‘eigenwijze’ kind

Lees verder

Als je kind aanhoudende lichamelijke klachten (ALK) heeft

Lees verder

‘Door de familieopstelling heb ik meer grip op mijn angst’

Lees verder

Help, mijn kindje heeft onverklaarbare darm- en buikklachten

Lees verder

Business coaching

We besteden veel tijd op ons werk, maar hier kunnen ingrijpende problemen ontstaan die op je hele leven invloed hebben. Coaching helpt inzicht te krijgen in je situatie en deze stap voor stap aan te pakken.

Ervaringen

“Het coachingsproces verliep vloeiend en organisch. De aanpak en technieken van Petra zorgden bij mij dat de juiste zaken in beweging zijn gezet, waarna ik zelf verder kom in het proces. Als persoon is Petra warm en meevoelend, zonder haar professionele instelling uit het oog te verliezen.”

- Daniëlle

“Ik wil Petra graag bedanken voor de hulp aan onze zoon, die zat al een hele tijd niet lekker in zijn vel, en ging gepaard met veel buikpijn, Petra heeft naar hem geluisterd en geleerd de spanning die hij had, uit zijn lijf te halen door middel van hypnotherapie.. Als onze zoon merkt dat hij weer spanningen heeft, doet hij weer trouw z’n oefeningen. Ik zou Petra zeker aanraden…”

- Wendy

“Life’s a struggle!

Dat is het zeker, Petra heeft mij op een bevlogen wijze geholpen om op zoek te gaan naar de oorsprong van het “litteken” en hedendaagse gebeurtenissen ook eens van een andere kant te bekijken. Dit omdenken heeft mij heel veel inzichten en rust gegeven, waardoor ik weer lekker in mijn vel zit en bloei van energie!

Dankjewel, Petra 🙏”

- S.W.

Wil je graag wat meer informatie?

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jou? Neem dan vrijblijvend contact met mij op.