fbpx

Als je kind aanhoudende lichamelijke klachten (ALK) heeft

Als je kind aanhoudende lichamelijke klachten (ALK) heeft

BLOG | 12 april 2024

‘Mijn kind zit helemaal niet lekker in zijn vel. We weten niet wat er is, maar zien wel dat het niet echt goed gaat.’ Dat is vaak hoe ouders het gesprek over hun kind met mij beginnen. Vaak zie ik dan een beetje verlegen en schuchter kind dat schijnbaar ineengekrompen door het leven gaat. Vrijwel altijd is er sprake van aanhoudende lichamelijke klachten die zich in veel gevallen uiten als buikpijn of misselijkheid. Maar ondanks allerlei medische onderzoeken is daar nooit een oorzaak voor gevonden.

De impact van aanhoudende lichamelijke klachten

Voorheen werd dat in de medische wereld ‘SOLK’ genoemd: Somatisch Onvoldoende verklaarde Lichamelijke Klachten. Tegenwoordig spreekt men liever over ‘ALK’: Aanhoudende Lichamelijke Klachten. Deze klachten kunnen dusdanig heftig zijn, dat ze een grote impact hebben op het dagelijkse leven van je kind. Voortdurend is er de angst dat ze een nieuwe pijnaanval kunnen krijgen en vaak is er schaamte voor de klachten.

Jouw kind uit de pijn halen

Ooit is die pijn een keer ontstaan. Bijvoorbeeld door een buikgriepvirus of door stress en spanningen. Maar alhoewel dat virus of die stress al lang niet meer aanwezig is, reageert het brein alsof er nog steeds pijn is en ontstaan die aanhoudende lichamelijke klachten. Medisch gezien is je kind prima in orde, maar de klachten blijven bestaan. Mijn behandelingen zijn er dan ook op gericht om jouw kind weer te laten stralen en zich goed te laten voelen.

Maatwerk

Ik volg een protocol om die aanhoudende lichamelijke klachten van je kind te behandelen. Maar geen kind is gelijk, dus ik stem ze ook zo goed mogelijk af op jouw zoon of dochter. Daarbij is het heel belangrijk dat ik echt naar je kind luister, en ook kijk hoe hij of zij reageert of zich gedraagt. Je kind mag er zijn met alle eigen(wijze) wijsheid.

Hypnotherapie

Dat doe ik onder andere met behulp van hypnotherapie. Aan de hand van een verhaaltje (visualisatie) leer ik je kind zijn of haar lichaam beter te voelen en geef ik het hypnotherapeutische suggesties mee. Daarmee verdwijnen vaak de spanningen uit het lijf en zie je meteen al een afname van de buikpijn. Zeker als de visualisaties thuis ook geoefend worden. Als hypnotherapie eerst nog een beetje (te) spannend is, zet ik andere dingen in, zoals ik-versterkende oefeningen.

Weer terug naar het oorspronkelijke kind

Vaak is er een aantal behandelingen nodig om de pijn te verminderen en te laten verdwijnen. Eigenlijk zou je elke behandeling kunnen vergelijken met het afpellen van een ‘rok’ van een ui, zodat het ‘oorspronkelijke’ kind langzaam maar zeker weer tevoorschijn komt. Een kind met meer zelfvertrouwen en waardering voor de eigenheid. Benadrukken wat je kind goed doet, is daarbij heel belangrijk.

Laat je kind weer vrijer bewegen

Heeft jouw kind aanhoudende lichamelijke klachten waarvoor geen oorzaak is gevonden? Wil jij ook zo graag dat hij of zij zich weer vrijer kan bewegen? Dat het weer met opgeheven hoofd door het leven huppelt? Neem dan vandaag nog contact met me op.


Ervaringen

“Het coachingsproces verliep vloeiend en organisch. De aanpak en technieken van Petra zorgden bij mij dat de juiste zaken in beweging zijn gezet, waarna ik zelf verder kom in het proces. Als persoon is Petra warm en meevoelend, zonder haar professionele instelling uit het oog te verliezen.”

- Daniëlle

“Ik wil Petra graag bedanken voor de hulp aan onze zoon, die zat al een hele tijd niet lekker in zijn vel, en ging gepaard met veel buikpijn, Petra heeft naar hem geluisterd en geleerd de spanning die hij had, uit zijn lijf te halen door middel van hypnotherapie.. Als onze zoon merkt dat hij weer spanningen heeft, doet hij weer trouw z’n oefeningen. Ik zou Petra zeker aanraden…”

- Wendy

“Life’s a struggle!

Dat is het zeker, Petra heeft mij op een bevlogen wijze geholpen om op zoek te gaan naar de oorsprong van het “litteken” en hedendaagse gebeurtenissen ook eens van een andere kant te bekijken. Dit omdenken heeft mij heel veel inzichten en rust gegeven, waardoor ik weer lekker in mijn vel zit en bloei van energie!

Dankjewel, Petra 🙏”

- S.W.

Wil je graag wat meer informatie?

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jou? Neem dan vrijblijvend contact met mij op.