fbpx

Help, mijn kindje heeft onverklaarbare darm- en buikklachten

Help, mijn kindje heeft onverklaarbare darm- en buikklachten

BLOG | 8 mei 2023

Je kind is je meest waardevolle bezit. De liefde die je voelt, is met niets te vergelijken, en je wilt hem of haar een fijne omgeving bieden. Wanneer je ziet dat het niet goed gaat, is dat dan ook enorm frustrerend. Je kindje klaagt vaak over de pijn in zijn of haar buik. Maar je weet niet waar dit vandaan komt. Hoe zorg je ervoor dat je kind weer opknapt?

Kritisch kijken

Jullie hebben al meerdere malen bezoekjes gehad bij de huisarts, maar er was geen ziekte of afwijking te vinden. Wanneer de arts na onderzoek geen medische diagnose kan stellen, spreken we van functionele buikpijn. De darmen van je kind zijn hierbij gevoelig voor spanningen. Het is het dan waard om kritisch te kijken naar wat de oorzaak is. Zowel emoties als negatieve gedachten kunnen bijdragen aan het overstuur raken van de darmen. Of je kind blijft, na bijvoorbeeld een buikgriep, last houden van een gespannen gevoel in de buik.

Invloed van thuis

Als gezin ben je nauw verbonden met elkaar. Wanneer het thuis niet helemaal stabiel is, merkt je kind dat. Situaties die de gezinsdynamiek verstoren, zoals ruzies of overleden dierbaren, kunnen zorgen voor spanningen. Hierdoor kunnen vervolgens darm- en buikklachten door ontstaan. Het is absoluut niet de bedoeling je als ouder een schuldgevoel aan te praten. Maar bewustwording helpt je om te weten wat er gebeurt met je kind. En onthoud: als het goed met hem of haar gaat, gaat het met jou als ouder ook vaak goed.

Darm- en buikklachten tegengaan

‘Moet ik nu een pilletje slikken mama of papa?’ Helaas, voor functionele buik- en darmklachten bestaat geen praktisch medicijn. Maar er zijn wél manieren om spanningen weg te nemen en gevoelens beter onder controle te krijgen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan hypnotherapie. Dat klinkt misschien spannend, maar hypnotherapie is tegenwoordig mooi doorontwikkeld. Het is een veilige, kalmerende en evidence-based methode.

De prikkelbare darmbehandeling

Tijdens een hypnotherapie-sessie is er volledige aandacht voor je kind. We gaan samen aan de slag met gevoelens, gedachten en emoties en op zoek naar hulpbronnen. Een stukje educatie dient ter ondersteuning van de oefeningen, net zoals creativiteit. Soms is dat tekenen, soms een spel. Het doel is om je kind weer vrolijk en lekker in zijn of haar vel te krijgen.

Benieuwd?

Je kind krijgt ontspanningsoefeningen mee voor thuis, die je als ouder ook kunt doen. En natuurlijk krijg je regelmatig tips. Je kind voelt zich gehoord, bouwt weerstand op en heeft weer de energie om open te staan voor nieuwe ervaringen. Met het wegvallen van de stress komt iedereen weer op adem. Zo komt ook de balans weer terug in het gezin. Ben je benieuwd of het iets is voor je kind of voor jezelf? Neem gerust contact met mij op!


Ervaringen

“Het coachingsproces verliep vloeiend en organisch. De aanpak en technieken van Petra zorgden bij mij dat de juiste zaken in beweging zijn gezet, waarna ik zelf verder kom in het proces. Als persoon is Petra warm en meevoelend, zonder haar professionele instelling uit het oog te verliezen.”

- Daniëlle

“Ik wil Petra graag bedanken voor de hulp aan onze zoon, die zat al een hele tijd niet lekker in zijn vel, en ging gepaard met veel buikpijn, Petra heeft naar hem geluisterd en geleerd de spanning die hij had, uit zijn lijf te halen door middel van hypnotherapie.. Als onze zoon merkt dat hij weer spanningen heeft, doet hij weer trouw z’n oefeningen. Ik zou Petra zeker aanraden…”

- Wendy

“Life’s a struggle!

Dat is het zeker, Petra heeft mij op een bevlogen wijze geholpen om op zoek te gaan naar de oorsprong van het “litteken” en hedendaagse gebeurtenissen ook eens van een andere kant te bekijken. Dit omdenken heeft mij heel veel inzichten en rust gegeven, waardoor ik weer lekker in mijn vel zit en bloei van energie!

Dankjewel, Petra 🙏”

- S.W.

Wil je graag wat meer informatie?

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jou? Neem dan vrijblijvend contact met mij op.