Individuele coaching

Durven kijken naar je eigen zwakheden en de bereidheid om actie te ondernemen

De weg naar verandering

Individuele coaching, wat houdt dat in? Er is niemand anders die jouw stappen kan nemen. Al zijn er genoeg mensen om je heen die dat voor je zouden willen doen, het gaat echt niet. Alleen jijzelf kunt iets veranderen aan je situatie, ook al denk je dat het aan anderen ligt. Je bent niet in staat een ander te veranderen.

Wat ik kan doen is inzichtelijk maken waar de kern van jouw probleem zich bevindt. Je meenemen in de kijk op je eigen leven, aan de hand van je eigen verhaal. Blootleggen waar het om gaat. Dat doe ik in een veilige persoonlijke setting en gebruikmakend van technieken als hypnotherapie, creatieve therapie en familieopstellingen. Jouw onbewuste weet de weg. Die geeft je inzichten waar jij iets aan hebt.

Soms is het nodig om in te zoomen op ervaringen in het leven die je ver hebt weggestopt en waar je liever niet naar toe wilt gaan. Jouw overlevingsstrategie bepaalt hoe jij omgaat met vervelende situaties. Voor een tijdje helpt het om de draad gewoon weer op te pakken, maar na een tijdje merk je dat je angstiger bent geworden en dat je boosheid, verdriet of zelfs woede er op de vreemdste tijden uitkomt en meestal ongewenst is. Vaak doordat je geraakt wordt in een emotie die niet is opgelost.

Wanneer je ongewenste gevoelens blijft wegstoppen zonder er echt bij stil staan kan op een bepaald moment de ketel overlopen, zoals lava uit een vulkaan ontsnapt. Vaak is dit een stroom die dan nog moeilijk te stoppen is en niet alleen thuis zichtbaar wordt, maar ook in het openbaar. Als je op dat punt bent aangekomen is het tijd stappen te ondernemen.

Wie stappen neemt zet lava om in nieuwe vruchtbare aarde!

Kenmerken van weggestopte ervaringen

  • Angst- en paniekaanvallen
  • Slapeloosheid
  • Burn out
  • Stress
  • Relatieproblemen (prive en zakelijk)
  • Verslaving
  • Depressiviteit

individuele coaching - Petra Verweij

Deze website is gerealiseerd door bco reclameburo | © Copyright - Coachingspraktijk Petra Verweij