fbpx

Vastlopen in werk door je privéleven? Coaching helpt!

Vastlopen in werk door je privéleven? Coaching helpt!

BLOG | 5 juni 2023

Mensen zijn veerkrachtig. Ook als er iets heftigs gebeurt, kunnen we tegelijkertijd onze belangrijkste dagelijkse taken blijven doen. Maar soms gebeurt er iets, waardoor je uit het lood geslagen wordt. Er overlijdt een dierbare en je kunt het maar geen plek geven. Sterker nog, ook op je werk merk je dat je vastloopt. Hoe kan een coach je helpen als je dreigt vast te lopen?

Enorme impact

Natuurlijk is het moeilijk om je te concentreren op je werk wanneer een naaste overlijdt. Zo’n gebeurtenis heeft nou eenmaal een grote impact op je leven en emoties. Soms lukt het je niet om door de rouwfase heen te komen. Het verlies speelt dan zo’n grote rol in je dag, dat je vaak in de emoties blijft hangen. Het vertaalt zich door naar je werk, waar je je ook niet meer kunt concentreren en uiteindelijk vastloopt.

Werken tijdens rouwen

Rouwen om het verlies van een dierbare is heel normaal. En rouwen gaat gepaard met verwerking. Toch lukt het niet altijd om met deze verwerking aan de slag te gaan. Wanneer dat gebeurt, blijf je lang hangen in de fase rouw waarin je last hebt van zaken als:

  • Concentratieverlies
  • Vermoeidheid
  • Terugtrekken

Als je hiermee kampt, leidt dit ertoe dat je taken niet voltooit of dat je minder efficiënt werkt dan normaal. Het kan ook moeilijk zijn om terug te keren naar werk na een periode van rouwverlof, omdat je nog steeds bezig bent met het verdriet.

Vastlopen in werk als zzp’er

Als ondernemer of zzp’er is het vaak nog uitdagender om met rouw te maken te krijgen, omdat je geen directe collega’s hebt om op terug te vallen. Bovendien is er misschien niemand anders om je werk over te nemen als je zelf niet in staat bent om te werken. Merk je dat dat problemen gaat opleveren? Dan is het heel belangrijk om hulp te zoeken.

Coaching helpt

Een coachingstraject kan je helpen zaken op een rijtje te krijgen. Concreet kan ik bijvoorbeeld helpen bij:

  • Emotionele steun: een veilige plek om je gevoelens en gedachten te verkennen, te ordenen en nieuw inzicht te verwerven
  • Praktische oplossingen: ik kan meedenken over hoe je het werk beter kunt inrichten om er in deze periode mee om te gaan. Denk aan het beheren of aanpassen van je werklast, werktijden of het verdelen van taken.
  • Het ontwikkelen van vaardigheden: door inzicht te verkrijgen in je eigen gevoelswereld, leer je waar je valkuilen zitten en op welke manier jij het beste kunt omgaan met stress en spanningen.

Meedenken

Loop jij vast en kom je er niet uit? Kamp je bijvoorbeeld met vragen als:

  • Ik heb zo’n groot verdriet, en weet niet hoe ik het een plek moet geven
  • Mijn rouwverwerking lijkt niet op gang te komen, hoe ga ik daarmee om?
  • Hoe kan ik weer concentreren op werk na verlies?

Dan kan coaching je helpen zaken op een rij te zetten. Ik denk graag met je mee. Neem gerust contact op.


Ervaringen

“Het coachingsproces verliep vloeiend en organisch. De aanpak en technieken van Petra zorgden bij mij dat de juiste zaken in beweging zijn gezet, waarna ik zelf verder kom in het proces. Als persoon is Petra warm en meevoelend, zonder haar professionele instelling uit het oog te verliezen.”

- Daniëlle

“Ik wil Petra graag bedanken voor de hulp aan onze zoon, die zat al een hele tijd niet lekker in zijn vel, en ging gepaard met veel buikpijn, Petra heeft naar hem geluisterd en geleerd de spanning die hij had, uit zijn lijf te halen door middel van hypnotherapie.. Als onze zoon merkt dat hij weer spanningen heeft, doet hij weer trouw z’n oefeningen. Ik zou Petra zeker aanraden…”

- Wendy

“Life’s a struggle!

Dat is het zeker, Petra heeft mij op een bevlogen wijze geholpen om op zoek te gaan naar de oorsprong van het “litteken” en hedendaagse gebeurtenissen ook eens van een andere kant te bekijken. Dit omdenken heeft mij heel veel inzichten en rust gegeven, waardoor ik weer lekker in mijn vel zit en bloei van energie!

Dankjewel, Petra 🙏”

- S.W.

Wil je graag wat meer informatie?

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jou? Neem dan vrijblijvend contact met mij op.